Съдията на снощния мач в Шампионската лига между Интер и Барселона Славко Винчич (Словения) е бил арестуван преди две години в босненския град Биелина като част от престъпна група, припомня изданието bhfudbal.ba, цитирано от БТА.

Винчич е бил в групата, която е атакувана от полицията във вила в покрайнините на Биелина, а с него е била и сръбския модел Тияна Максимович, по прякор Айфона. Полицията е задържала 16 души, сред които и съдията от Словения, в момента част от Категория Елит на УЕФА. Всички те са заподозрени в участие в международна престъпна група, а няколко души бяха привлечени за разпит като свидетели.

През 2020-а година всички са арестувани и задържани след претърсване на вилата, в която са били открити наркотици и оръжия. Някои от получилите белезници на ръцете си са заподозрени в проституция или склоняване към проституция. 

Самият Винчич беше освободен почти веднага след като е бил разпитан информативно и след това не е ясно дали е търсен отново от следствието или не. Атрактивната дама Тияна Максимович (Айфон) беше осъдена на една година затвор, след като призна за организиране на проституция. 

Интер се наложи с 1:0 над Барселона снощи, а работата на Винчич на терена предизвика много полемики и откровената гневна реакция на старши треньора на гостите Шави Ернандес.