Старши треньорът на Интер - Симоне Индзаги, остана много щастлив от победата с 1:0 над Барселона в Шампионската лига. Той заяви, че това може да бъде като ново начало за отбора, но от него зависи да покаже нужното постоянство в изявите си.

„Не мога да кажа, че беше неочаквано. Още вчера казах, че имаме възможност да победим един от най-добрите отбори в света. Играхме с агресия, решителност, а това е единственият начин да победиш подобен опонент. Дълго време чакахме това. Щастлив съм заради феновете и заради играчите, но още нищо не сме постигнали. Но тази прекрасна вечер може да сложи началото на нещо ново“, заяви Индзаги.

Gulliver/GettyImages
48 снимки

„Бях много разочарован от загубата от Рома, но не и от играта на отбора. Подобни победи ще ни бъдат от полза, но сега трябва да си върнем енергията и да си стъпим на крака и в Серия А. Това може да бъде ново начало, но трябва да покажем нужното постоянство в представянето и в резултатите“, каза още специалистът.

След слабото начало на сезона имаше слухове, че треньорът може да бъде уволнен при нова загуба.

„Продължавам да работя с всички сили, независимо какво се случва. Оставам с високо вдигната глава, защото моят щаб и клубът постигнаха големи неща в последните 15 месеца. Видях един солиден отбор, който се бори заедно. В противен случай няма как да постигнеш подобен резултат. Щастлив съм, но това са същите момчета, които спечелиха два трофея преди няколко месеца и те знаят по-добре от всеки друг, че имаме да наваксваме с резултатите“, завърши Индзаги.