Крилото на Барселона Малком Филипе Силва не скри емоциите, които го връхлетяха при отбелязването на гола си в мача срещу Интер (1:1). Бразилският футболист, който не получава кой знае колко минути за изява в дебютния си сезон, заяви след срещата, че това попадение завинаги ще остане в спомените му.

21-годишният футболист се появи на терена в 80-ата минута и само 3 по-късно вече празнуваше, след като успя да прокара топката покрай плонжа на Самир Ханданович. През лятото играчът беше на крачка от трансфер в Рома, но Барселона се намеси и го отмъкна под носа на „джалоросите”. В италианския гранд Малком със сигурност щеше да получава далеч по-голямо поле за изява, но „блаугранас” имаха още един голям коз.

„Барселона е моя мечта още от детските ми години”, напомни снощи южноамериканецът. „Дебютът в Шампионската лига и този гол ще живеят вечно в паметта ми.”

„Трябва да благодаря на целия отбор за това, че ми вдъхна увереност и ме окуражи да покажа на треньора защо всъщност съм тук.”

Напоследък се появиха информации, че младокът е решен да осъществи зимен трансфер, тъй като явно Ернесто Валверде го счита за периферна фигура. „Моята мечта да напиша история с Барселона остава. Ще работя, за да остана тук и да успея с Барселона. Трудя се върху това да заслужа доверието на треньора”, допълни Малком.