Наставникът на Интер Антонио Конте отправи голяма закана към един от опонентите си в груповата фаза на Шампионската лига – Барселона. Италианският специалист се зарече, че каталунците няма да се чувстват щастливи от факта, че имат да играят срещу неговите „нерадзури” в похода си към елиминационната фаза.

Интер и Барса отново се оказаха в една и съща група, както беше и през миналия сезон. Тогава италианците загубиха с 0:2 на „Камп Ноу” и постигнаха реми 1:1 у дома. „Искаме да накараме нашите фенове да се чувстват горди, като играем тип футбол, който ги вълнува и с който те се идентифицират.”

„Трудно е да си поставяме цели, така че ще преценяваме по пътя. Важното е да даваме 110 процента от себе си и да нямаме съжаления. Знам колко трудно е да се спечели Шампионската лига, знам и колко болезнено е да загубиш финал.”

„Има много фактори, които да обмислим – като моментна форма, наказания и програмата с мачовете. Да имаме Барселона в групата си ще бъде великолепно.”

„Това ще бъде мач, който ще ни тласне да дадем най-доброто от себе си. Същото така вярвам, че в Барса няма да са щастливи, че ще трябва да играят с Интер. Да се изправим срещу големите отбори е най-добрият начин да проверим къде се намираме”, заяви Конте.