Филипе Коутиньо набра скорост в края на сезона. В една от най-тежките футболни години за себе си - белязана от контузии и слаба форма, бразилецът сякаш напипа ритъма в най-точния момент.

Той сътвори магическо бижу срещу Манчестър Юнайтед (3:0) в реванша от 1/4-финалите на "Камп Ноу", с което затвори сблъсъка в полза на каталунците.

Попадението си заслужава няколкото повторения. Топка на повече от 25 метра от вратата, движение надясно и кинжален удар в горния ляв ъгъл на сантиметри над дясната ръка на Давид Де Хеа. Без шансове за когото и да е под рамката.

След гола Фелипе застана пред един ъглите на стадиона и си запуши ушите с две ръце. Знак, който ясно показва, че той вече е върнал увереността си и не би приел повече критики.

А те бяха много през този сезон. Той дойде за 160 млн. евро то Ливърпул в началото на 2018 г., превръщайки се най-скъпия играч на Барса в цялата история на клуба. В много от двубоите обаче не прояви своите умения, оставаше в сянка. Нямаше и помен от лидерска роля. Но е трудно е да блеснеш редом до Меси.

През този сезон в Шампионската лига все пак Коутиньо имаше какво да предложи - три гола (срещу Тотнъм, Лион и Манчестър Юнайтед) и три асистенции (Тотнъм, ПСВ Айндховен и Интер) в 10 мача. 

Радостта от играта отново е в краката на крилото. И то в най-възловите моменти.