Футболистът на Барселона Филипе Коутиньо заяви, че трябва да стане много по-добър, за да се доближи до Андрес Иниеста. Бразилецът призна, че изпитва трудности с непрекъснатите сравнения с Иниеста.

„Относно позицията, на която предпочитам да играя винаги казвам едно и също. Футболът ме научи, че трябва да играя там, където ме постави треньорът. Аз се чувствам най-удобно отляво, защото винаги съм играл там, било назад или напред. Аз се опитвам да се адаптирам към всички позиции, но трябва да се подобря много, за да се доближа до Андрес Иниста“, коментира Коутиньо.

„Иниеста е гений. Постоянните сравнения с него ме затрудняват. Всеки един от нас има различен стил на игра. Опитвам се да бъда верен на себе си. За мен е огромен комплимент, че ме сравняват с гений като Иниеста, но аз ще се опитам да остана верен на себе си и се надявам да постигна големи успехи с Барселона“, добави бразилецът.

„Нетърпелив съм да дебютирам с Барселона в Шампионска лига, след като през миналия сезон нямах възможност да играя. Беше ми трудно да гледам отбора по телевизията, без да имам възможност да помогна на съотборниците си. Преживях много трудно елиминирането на отбора от Рома. Очаквам с нетърпение тази година“, продължи той. „Шампионска лига е най-големият турнир и искаме да се представим много силно. Имаме много трудна група и е важно да я спечелим. Трябва да сме концентрирани и да изиграем силно всеки един мач. Във всеки един мач трябва да играем на 100% и да не допускаме изненади. Винаги ще има критици относно нашата игра. Ние сме уверени. До този момент всичко върви по план. Това е най-важното“, каза още Коутиньо.

Коутиньо: Необяснимо е, че Меси има само един трофей в ШЛ за последните пет сезона