Победата над Ювентус с 2:0 върна усмивките в Барселона, след като дни по-рано тимът загуби дербито с Реал Мадрид. Tреньорът Роналд Куман не спести похвали към футболистите и заяви, че това е бил най-силният мач на отбора под негово ръководство.

"Играхме отлично срещу един от най-качествените отбори в Европа. Създадохме много голови положения. Щастлив съм, че показахме стойностен футбол и в същото време проявихме характер. Със сигурност това беше най-добрият ни мач от началото на сезона. Контролирахме средата на терена. Антоан Гризман нямаше късмет, но игра добре", коментира Куман.

"Най-важното нещо е отборното усилие. Имахме известни проблеми в защита, но знаех, че Френки де Йонг може да се справи в тази роля. Той вече го е правил в Нидерландия и го показа и днес. Педри е впечатляващ, а е още много млад. Победа на терена на Юве със сигурност ще ни помогне да вървим уверено напред", подчерта треньорът на Барса.

"Оставката на Бартомеу? Моята работа е да тренирам отбора и да се опитвам да постигам колкото се може по-добри резултати с него. С представянето си момчетата показаха, че не са повлияни от вчерашните новини. Президентът Бартомеу е взел това решение за доброто на клуб", каза още Куман.