Сблъсъкът между Интер и Барселона от груповата фаза на Шампионската лига по-рано тази седмица беше помрачена от някои спорни съдийства отсъждани от страна както на главния рефер Славко Винчич, така и на помощниците му от ВАР.

Мачът завърши при резултат 1:0 в полза на „нерадзурите“ на „Джузепе Меаца“, като на Барселона беше отменен гол, като същевременно испанците имаха претенции на два пъти да бъде отсъдена дузпа в тяхна полза. Имаше и ситуация за потенциален червен картон за Хакан Чалханоолу, който също не беше показан от рефера.

След загубата илязоха информации, че Барса планира да подаде официална жалба до УЕФА, за да изрази безпокойството си от събитията от мача, особено по отношение на решенията на ВАР. Барселона в крайна сметка реши да не подава официална жалба.

Gulliver/GettyImages
48 снимки

Според „Mundo Deportivo“ обаче президентът на каталунците Жоан Лапорта сам ще предприеме действия, за да уведоми УЕФА за опасения на клуба относно ситуацията. Твърди се, че той ще изпрати официално писмо или ще проведе телефонен разговор с президента на УЕФА Александър Чеферин, в което планира да изрази загрижеността си относно противоречивите отсъждания на системата ВАР от мача срещу Интер.

Лапорта иска да предаде на Чеферин, че Блаугранас са притеснени по-специално от поведението на съдията Пол ван Бокел, който отговаряше именно за системата ВАР, особено след като той същоне им даде дузпа в мача срещу Байерн Мюнхен миналия месец.

В момента Барселона са трети в група „C“ на Шампионската лига и съществува възможността да не успее да стигне до елиминациите за втора поредна година, ако не успее да победи отново Интер в следващия мач на „Спотифай Камп Ноу“.