Старши треньорът на Барселона Луис Енрике пое изцяло вината за тежката загуба с 0:4 от Пари Сен Жермен в първия осминафинален мач от Шампионската лига.

„Не е трудно за обяснение. Съперникът ни превъзхождаше от самото начало на мача. Пресираше ни много усилено. Те бяха по-добри, когато притежаваха топката и без нея“, коментира Енрике.

„Не успяхме да влезем добре в мача. Опитахме се да вземем мерки на полувремето, но Пари Сен Жермен много бързо успя да вкара трети и четвърти гол“, добави треньорът на Барселона.

„Не съм изненадан от силната игра на Пари Сен Жермен. Играчите бяха наясно, че излизаме в мач от Шампионската лига и срещу нас ще бъде изключително мотивиран съперник. ПСЖ обича да пресира много високо. Загубихме много топки и дуели. ПСЖ от своя страна демонстрира най-добрата си версия, докато ни показахме най-слабото си представяне. Предстои реванш и не съм загубил надежда. Нямаме обаче право да мечтаем, а трябва да действаме и да бъдем решителни.“

„Бускетс и Иниеста се завръщат от контузии, но не искам да говоря за тях след тази загуба. Имам пълно доверие в играчите си и поемам отговорността.“

„В течение на мача опитахме се да променим системата на игра, да подобрим версията си, но не успяхме.“

„Със сигурност не се намираме в най-добрия си момент, но трябва да асимилираме това, което се случи, за да бъдем максимално подготвени за реванша. Не съм изненадан от представянето на Драклерс, Кавани и Ди Мария. Това са звезди от световна класа. Ди Мария без никакво съмнение е един феноменален футболист“, каза още Луис Енрике.