Нападателят на Барселона Луис Суарес трябва да разваля черна серия в Шампионската лига. Той има само 1 гол в последните 12 мача в турнира.

Уругвайският футболист отбеляза 7 гола в първата си година в Барселона и помогна на отбора да спечели последната си европейска купа (2014/15).

През втория сезон той отбеляза 8 гола. През 2016/17 реализира само три гола, а през последната година вкара едва 1 попадение.

Във всеки случай неговият общ баланс не е лош: 19 гола в 38 мача. Той е изиграл 3330 минути, което показва, че той вкарва гол на всеки 175 минути, т.е. практически на всеки два мача.

Прегледът на баланса на головете му в последните два сезона в Европа обаче поставя много въпросителни относно представянето на Суарес.

Още по-отчайваща е статистиката на Суарес в мачовете на Барселона извън „Камп Ноу“. Нападателят не е вкарал гол при гостуване на каталунците в Шампионска лига от три години насам.

 Последният гол на Суарес при гостуване на Барселона е на 16 септември 2015 година, когато каталунците завършиха 1:1 при визитата на Рома на „Олимпико“, а нападателят реализира с глава.

Ясно е, че Луис Суарес се изправя през този нов сезон пред най-голямото си предизвикателство, да развали черната серия, в която се намира в Шампионска лига. Първият шанс на уругваеца е да прекъсне сушата в домакинството срещу ПСВ Айндховен.

Луис Суарес на три гола от историята

Юбилей за Луис Суарес в Шампионска лига