Опитният полузащитник на Манчестър Юнайтед Хуан Мата хвърли съвсем малко светлина върху начина, по който английският тим се готви за предстоящия тази седмица първи четвъртфинален двубой срещу Барселона в Шампионската лига.

Срещата ще се играе в сряда от 22 часа българско време на „Олд Трафорд”, докато Барса е домакин на реванша след 6 дни.

30-годишният Мата разкри, че в тренировките сега се изисква повече интензивност, за да бъде тимът готов да отговори на динамиката, която ще предложи противникът. „Четвъртфиналът срещу Барселона е – без никакво съмнение – огромно предизвикателство, което ни предстои”, каза бившият ас на Валенсия и Челси. „Ние ще подходим към него с вълнение и мотивация. Не би могло да има друг начин. Това е един от онези мачове, за които мечтаеш, докато си дете. Трябва да бъдем конкурентни и подготвени за битка, но също така и да се насладим на момента.”

„Както можете да си представите, подготвяме се на спокойствие и хладни умове, но в същото време в тренировките влагаме доста интензивност. Усещаме много добре какво чувстват феновете тези дни, когато отиват на мач. Сигурни сме, че атмосферата на „Олд Трафорд” в сряда ще бъде неописуема.”

„Влизаме в този мач след загубата от Уулвърхемптън във Висшата лига, така че не е трудно да отбележим, че не се намираме в най-добрата си форма, но оставаме напълно концентрирани и подготвени. Ще ни бъде трудно да вземем позитивен резултат”, допълни Мата.