Голямата звезда и лидер в отбора на Барселона Лионел Меси говори на специално организирана пресконференция пред медиите в Испания. Брифингът бе първи за Лео Меси от 2015-а година, като оттогава не говореше организирано пред медиите.

№10 в „блаугранас” удостои с теза за пореден път съжалението си за провала на Барса в Шампионската лига, след като „лос кулес” пропиляха триголов аванс в полуфиналите на ШЛ, след като загубиха с 0:4 от Ливърпул на реванша в Англия.

„Развоят и резултатът от мача в Ливърпул е много тежък за всички нас. Това е най-тежкият момент за отбора през целия сезон, но истината е, че сами сме си виновни футболистите, а не треньорът (Ернесто Валверде)”, стартира петкратният носител на Златната топка.

„Срещата приличаше на мача с Рома миналия сезон. Големият проблем беше, че през второто полувреме имаше само един отбор на терена, а ние гледахме отстрани. Не можем да си позволим още един подобен мач. За последните две години в тази надпревара загубихме само два пъти – в Рим и на „Анфийлд”. Загубата в Англия още е в съзнанието ми и не мисля за Златната обувка. Всички бяхме въвлечени в идеята да триумфираме в Шампионската лига и не искахме да се повтори това, което се случи в Италия. Нужно е да продължим да се борим. Трябва да се извиним за феновете, след като им обещахме да докараме купата на „Камп Ноу”, а не за играта си”, продължи Меси.

„Не съм аз човекът, който трябва да казва дали трябва да има промени в отбора за догодина. Всички сме много тъжни от случилото се. Не може да се направи паралел за загубата от Ливърпул и финала от Мондиал 2014. Ако изключим загубата в Англия, сезонът за нас е чудесен”, продължи звездата на Барселона.

Лео Меси коментира и финалния мач за Купата на Испания с Валенсия. „Аз ще бъда освободен психически, както винаги. Мачът е много важен, тъй като е финал. Заслужихме да бъдем на него и това е пореден финал за Барселона. Трофеят би оформил дубъл през сезона и ще се борим докрай. Трябва да имаме правилния подход и да спечелим. Валенсия е много, много силен отбор”, акцентира Лионел Меси.