Звездата на Барселона Лионел Меси заяви, че отборът е постигнал своята цел, като се е класирал за осминафиналите на Шампионската лига.

„Знаехме, че ще бъде трудно, но победихме и това е най-важното. За нас бе много важно да завършим добре груповата фаза. Вече си осигурихме първото място и сега ще изчакаме да видим какво ще определи жребият“, коментира Меси.

„През първото полувреме на мача срещу ПСВ загубихме много топки и се провалихме в опитите да контраатакуваме. Те имаха своите шансове. Вече при 0:2 контролирахме напълно мача, но те започнаха да ни атакуват с много центрирания заради високите си футболисти, които пласираха в нашето наказателното поле. Винаги е трудно да се защитаваш. Те поставиха и още един нападател, което ни струва допускането на този гол“, призна аржентинецът.

„Усман Дембеле играе страхотно. Важно беше да победим и да си осигурим първото място в групата.“

„Много неща могат да се случат до февруари месец, когато ще са следващите мачове от осминафиналната фаза. Трябва да видим какъв съперник ще ни отреди жребият“, продължи той.

„Не сме тренирали с Пике това, което се получи при втория гол. Просто моят удар от фаул бе лош, а Пике бе на точното място и завърши ситуацията с гол, който бе отбелязан с доза късмет“, каза още Лионел Меси.