Отборът на Барселона спечели с 2:1 при гостуването на Славия Прага в двубой от третия кръг на група F от Шампионската лига. Головете за „блаугранас“ отбелязаха Лео Меси в 3-та минута и Луис Суарес в 57-та минута. Любопитно е, че със своето попадение тази вечер Меси подобри пореден рекорд. Той става първият играч, отбелязал гол в 15 поредни сезона в Шампионската лига. За пръв път той вкарва през сезон 2005/2006.

Двубоят започна по мечтан начин за Меси и Барселона. Още в 3-та минута резултатът беше открит, след като играчите на Славия Прага се опитаха да разиграят на крак пред собственото си наказателно поле, но Лео Меси успя да открадне кълбото. Аржентинският гений размени пасове Артур, след което получи топката на точката на дузпата и нямаше никакви проблеми да завърши, за да открие резултата в мача.

В средата на частта зачестиха положенията и пред двете врати. В 20-та минута, след чудесен пробив Петър Шевчик отдясно намери пробивът отляво на бека Ян Борил. Той успя да се огледа и да пласира чудесно центриране към дузпата, където Ярослав Желени стреля от не повече от 7-8 метра, но Тер Щеген беше на място и спаси отбора си. 

Барса отвърна с двойно положение в 29-та минута. Първо Гризман не успя да вкара след разбъркване от пряк свободен удар, след което и Суарес стреля изключително неточно от изгодна позиция в наказателното поле.

В 36-та минута дойдоха и две златни възможности за Славия. Последователно в рамките на 30-тина секунди Лукас Масопуст и Петер Оляинка имаха чудесни положения за гол, но и в двата случая Марк-Андре Тер Щеген беше вездесъщ, за да запази вратата си суха.

Последният добър шанс за частта дойде в 39-та минута и беше за гостите. След скоростна контраатака на Барселона Луис Суарес, Меси, Гризман и Френк Де Йонг задържаха топката твърде дълго и затрудниха опита за удар. Все пак шут беше отправен от холандския халф, но Ондрей Колар се намеси добре, за да остави пасива на Славия само един гол. 

В началото на втората част чешкия шампион шокира момчетата на Ернесто Валверде. В 50-та минута Лукас Масопуст беше изведен отлично зад гърба на защитата на Барселона, след което успя добре да гърдира и да се огледа за опции. От втора позиция нахлу Ян Борил, който от около границата на наказателното поле не сбърка за 1:1. 

Радостта на домакините продължи обаче само 7 минути. Лео Меси получи право да изпълни свободен удар отляво спрямо вратата на домакините. Той отправи хубаво подаване по въздух, което намери Луис Суарес напълно сам на задна греда и уругваецът по някакъв начин промуши топката покрай Ондрей Колар за 2:1. 

Около 70-та минута Барселона бяха близо до решително трето попадение. Първо Лео Меси получи пас от Жорди Алба, навлезе навътре в към наказателното поле и пробва рефлексите на Колар от малък ъгъл, но чехът беше на ниво.

Само 2 минути по-късно пропуск направи и Суарес. Меси отново беше в центъра на вниманието, след като плеймейкърът изведе зад гърба на чешката отбрана Луис Суарес, но уругваецът стреля в страни от вратата на домакините от изгодна позиция. 

До края Барса имаха още няколко ситуации на контраатака, но влезлия като резерва Усман Дембеле, както и Суарес, не успяха да дадат допълнително спокойствие на Валверде. Все пак крайният резултат остана 2:1 и трите точките отидоха за Барса.

По този начин „блаугранас“ останаха на първото място в групата, вече еднолично, събирайки актив от 7 точки. Славия Прага, от своя страна, остана на последното място, с една точка от 3 мача.

Славия Прага - Барселона 1:2 

0:1 - Лео Меси (3), 1:1 - Ян Борил (50), 1:2 - Луис Суарес (57)

Ето и съставите на двата тима: 

Славия Прага: Ондрей Колар, Владимир Куфал, Онджей Кудела, Давид Ховорка, Ян Борил, Петър Шевчик, Томаш Сучек, Лукаш Масопуст, Николае Станчиу, Ярослав Желени, Петер Оляинка;

Барселона: Тер Щеген, Жорди Алба, Жерар Пиек, Клеман Ленгле, Нелсън Семедо, Артур, Серхио Бускетс, Френки Де Йонг, Антоан Гризман, Луис Суарес, Лионел Меси;