Наполи и Барслеона излизат един срещу друг на стадион "Диего Марадона" в Неапол в първи осминафинал в Шампионска лига. Мачът е тази вечер от 22.00 часа и в  Gong.bg може да проследите развоя на сблъсъка. 
 
И двата отбора не се намират в най-добрата си форма. Домакините, които са актуалният шампион на Италия, заемат едва 9-ото място в Серия А. Каталунците отпаднаха за Купата на краля и въпреки че са трети в Ла Лига, показват доста неубедителни игри. 
 
Заради слабото представяне пък Наполи предприе втора рокада на треньорския пост от началото на сезона - часове след равенство 1:1 с Дженоа беше уволнен Валтер Мадзари, след като преди това бе посочена вратата и на Руди Гарсия. Сега неаполитанците ще бъдат водени от бившия асистент Франческо Калцона.
 
Преди две години двата отбора се изправиха един срещу друг в 1/16-финалите на Лига Европа. Тогава Наполи измъкна 1:1 като гост, но на реванша бяха отнесени с 4:2 и отпаднаха от турнира. 
 
Последният сблъсък между двата тима в Шампионска лига беше през 2020 г. и пак във фазата на осминафиналите. След равенство 1:1 в Неапол, реваншът на "Камп Ноу" бе спечелен от Барселона.