Четвъртият кръг в груповата фаза на Шампионската лига едва ли ще даде окончателни отговори, но със сигурност ще ни предложи насоките, по които ще се развиват осемте групи в тазгодишното издание на най-комерсиалния клубен турнир в света.

Най-оспорвана изглежда ситуацията в Група „С“, където Ливърпул, Наполи и ПСЖ са разделяни от няколко точки разлика.

Барселона по-скоро ще бъде без голямата си звезда Лео Меси във важния мач срещу амбициозния Интер на „Джузепе Меаца“. 

Ето какви емоции ни предлага вторник вечер в Шампионска лига:

Монако – Брюж

Тиери Анри продължава да страда начело на Монако, след като не успя да вземе победа в нито един от първите си четири двубоя (две загуби и две равенства). Все пак в треньорския си дебют в Шампионската лига начело на Монако стигна до равенство срещу Брюж (1:1).

Сега, у дома, сякаш е добър момент за „монегаските“ и Анри да запишат успех, който да им вдъхне малко свежи сили след кошмарния старт на сезона. Монако продължава да е 19-ти в шампионата на Лига 1 с актив от едва 7 т. Брюж, от своя страна, се бори за титлата в Белгия и в момента е 2-ри с 31 т., зад Генк (34 т.).

И Монако, и Брюж са с по 1 спечелена точка от началото на кампанията в Шампионска лига, което намалява шансовете им за продължаване към елиминациите. И двата тима изглежда ще се борят за 3-ото място, даващо право на участие в Лига Европа, но все още нищо не е сигурно.

За Монако аут за срещата са Рони Лопес, Пиетро Пелегри, Даниел Субашич, Кевин Н‘Дорам и Жан Еудес Аулу. Под въпрос са Джибрил Сидибе, Стеван Йоветич и Уилям Геубелс – общо взето Анри спокойно може да се оправдае с липсата на един цял отбор.

В схема 3-4-2-1 Диоп и Головин ще действат зад колумбиеца Радамел Фалкао, който пропусна сблъсъка в Белгия поради травма.

За белгийците отсъстващ е Хеле Восен, а в последния момент ще се решава за Брандон Байе и Арно Груневелд. Иван Леко отново ще заложи на формация с трима в защита и петима в халфовата линия. Напред ще действат голмайсторът от първия мач Уесли и Сийбе Шрайверс.

Срещата между Монако и Брюж е днес, 6 ноември, от 19:55 часа, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 2.

Наполи - Пари Сен Жермен

Много възлов за съдбата на Група „С“ двубой. Един срещу друг излизат втория срещу третия в групата, а при ново равенство между двата тима – каквото имаше в първия мач на „Парк де Пренс“ (2:2), и успех за трети явен фаворит Ливърпул над Цървена звезда, Наполи и ПСЖ ще се отдалечат сериозно от първото място.

"Адзурите" продължават битката с Интер и Ювентус за първото място в Серия А, докато ПСЖ минава като на парад за пореден сезон във френската Лига 1.

Карло Анчелоти ще заложи на любимото си 4-4-2, като на върха на атаката се очаква да бъдат Лоренцо Инсиние и Дрийс Мертенс. Аут за домакините са Кирикеш, Юнес, Верде и Мерет, докато Гулам и Адам Унас са възстановен и чакат своите шансове за изява. След успеха над Емполи (5:1), Хосе Кайехон, Алан, Раул Албиол, Давид Оспина, Фабиан Руис и Марек Хамшик се завръщат сред титулярите на тима.

За ПСЖ продължават да отсъстват Курзава, Дани Алвеш и Колин Дагба, а под въпрос остава головият хищник Единсон Кавани, но по-скоро уругваецът ще може да вземе участие срещу бившия си тим (в който прекара три години между 2010 и 2013 г.).

Тиаго Силва отново е на линия, след като пропусна първия двубой срещу Наполи. Томас Тухел ще заложи на схема 3-4-3, където Мюние, Рабио, Верати и Бернат ще бъдат полузащитниците зад триото Мбапе, Кавани и Неймар.

Срещата между Наполи и Пари Сен Жермен е днес, 6 ноември, от 22:00 часа, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 2.

Цървена звезда – Ливърпул

Група „С“ оправдава реномето си на най-завързана в целия формат на тазгодишното издание. Ливърпул, Наполи и ПСЖ се борят за едно от първите две места, което да ги прати в квалификациите. Засега с едни гърди напред са „мърсисайдци“, които вече записаха две победи и една загуба – от Наполи (0:1). Шансовете и на трите отбора за първото място са огромни

Ливърпул върви добре и във Висшата лига, където изостава само на две точки от лидера Манчестър Сити и тази година изглежда има отбор, който да се бори за трофея.

Цървена от своя страна изглежда като боксовата круша на групата. Тимът играе за първи от в групите на турнира в модерния му вариант, въпреки че бе един от последните шампиони при стария вид – КЕШ. Сърбите газят наред в своя шампионат и продължават да бъдат лидери.

В първия мач на „Анфийлд“ домакините взеха безпроблемен успех с 4:0.

Цървена звезда провокира раждането на Златната ера на Ливърпул

За срещата днес домакините нямат проблеми с контузени и наказани състезатели. Очаква се тимът да играе в схема 4-2-3-1 и да опита да се противопостави на гиганта, гонещ задължителни три точки на „Райко Митич“. Като опорни халфове ще действат Йовичич и Кръстичич, а карето в нападение ще е съставено от Шимич, Каушич и Марко Марин, които ще оперират пред Ричмънд Боакие.

Миналогодишният финалист в състезанието – Ливърпул, излиза с всичко най-добро срещу Звезда. Алекс-Окслейд Чембърлейн , Джордън Хендерсън и Натаниел Клайн продължават да са травмирани, а под въпрос са Кейта и Ловрен. С тима за Сърбия не пътува крилото Джердан Шакири. Клоп ще заложи на целия си наличен потенциал, като в халфова линия ще бъдат Вайналдум, Милнър и Фабиньо, а в предни позиции ще са тримата митологизирали себе си в последната година – Мане, Фирмино и Салах.

Това е първото гостуване на Ливърпул за мач със Звезда от 1973 г. насам, когато „червените“ губят с 1:2 в 1/16-финалите на надпреварата.

Срещата между Ливърпул и Цървена звезда е днес, 6 ноември, от 19:55 часа, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 3.

Интер - Барселона

Безспорно най-любопитният сблъсък тази вечер. Барса вече дръпна с едни гърди пред „нерадзурите“ след безварийния успех с 2:0 на „Камп Ноу“, но пък това бе единствената загуба на Интер в последните два месеца, а победната им серия от 9 победи в 10 мача вля гориво за висок полет в тима на Лучано Спалети.

Днес на „Джузепе Меаца“ няма как да бъде спокойно, тъй като Интер има прекрасен шанс да повали 5-кратния носител на трофея. Барселона е без Лионел Меси. Да, това не оказа влияние в Испания, но сега Икарди и компания изглежда са си научили урока и няма да оставят наивно нещата в ръцете на съперника.

Спалети няма проблемни освен Далберт, Роберто Галиардини и Жоао Марио. Специалистът обаче ще може да разчита на своята титулярна „единайсеторка“, където Брозович и Весино ще оперират в центъра, а Перишич, възстановеният Наинголан и Политано ще действат зад капитана и лидер Мауро Икарди.

Валверде няма да прави значително промени от двубоя между двата тима преди две седмици. На мястото на възстановяващия се след счупване на ръката Меси, ще застане Рафиня Алкантара, който впечатли на „Камп Ноу“ и дори отбеляза попадения. Бразилецът ще бъде редом до головия хищник Луис Суарес и Фелипе Коутиньо. Халфовете са Ракитич, Бускетс и Артур Мело, а в защита ще оперират Сержи Роберто, Пике, Ленгле и Жорди Алба.

Срещата между Интер и Барселона е днес, 6 ноември, от 22:00 часа, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 3.

В други мачове от деня:

Атлетико Мадрид – Борусия Дортмунд

Тотнъм – ПСВ Айндховен

Шалке 04 – Галатасарай

Порто – Локомотив Москва