Олимпик Лион и Барселона завършиха 0:0 в първия осминафинален мач от Шампионската лига, който се игра на "Парк ОЛ". И двата отбора имаха своите шансове в срещата, но не успяха да ги реализират. Антони Лопеш и Марк-Андре тер Стеген демонстрираха своите умения в пълна степен. Луис Суарес може да съжалява изключително много за пропуските, които направи. Барселона имаше по-сериозно надмощие през второто полувреме, но така и не успя да го материализира. 

Първата ситуацията в мача бе в 3-та минута пред вратата на Олимпик Лион. Топката бе поставена на дъгата на наказателното поле на домакините. Лионел Меси имаше чудесна възможност от фаул, но ударът му не бе точен и топката премина над напречната греда на вратата на Антони Лопеш. 

Отговорът на Лион последва мигновено. В 5-та минута Усем Ауар подаде към Мартен Терие в наказателното поле на Барселона, а той отправи много опасен удар, като насочи топката в долния ляв ъгъл на вратата на каталунците, но Марк-Андре тер Стеген плонжира и спаси. Лион пропусна много добра възможност да поведе в резултата в 9-та минута, когато Муса Дембеле свали топката към Мартен Терие, който веднага стреля, Тер Стеген демонстрира чудесен рефлекс, успя да спаси, а след това кълбото срещна напречната греда. След това германският вратар улови отскочилата топка. 

Иван Ракитич отправи хубав удар от границата на наказателното поле на Лион в 15-та минута, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Антони Лошеш. 

Две минути по-късно Жорди Алба комбинира с Лионел Меси, който стреля неточно в аут. 

Усман Дембеле направи много добър пробив в 19-та минута. Той финтира Люка Дюбоа и излезе сам срещу Лопеш, но вратарят успя да спаси удара на нападателя на Барселона. 

Лион организира много добра атака в 30-та минута, когато Мемфис Депай комбинира с Муса Дембеле, но Жерар Пике направи решаващ шпагат в наказателното поле на Барселона и изчисти топката. В 45-та минута Муса Дембеле взаимодейства с Мартен Терие, който бе изведен на отлична позиция в наказателното поле на Барселона, но стреля над напречната греда в аут. 

В първата минута на добавеното време на първата част Серхио Бускетс отправи удар от разстояние, топката рикошира в тялото на Денайер, след което премина на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Антони Лопеш. 

Бертран Траоре подаде към Мемфис Депай в 52-та минута. Той отправи диагонален удар, но встрани от вратата на Тер Стеген. 

Барселона имаше по-сериозно надмощие в мача след 60-та минута. 

Каталунците направиха много добра атака в 65-та минута. Усман Дембеле подаде към Лионел Меси, който отправи много плътен удар, но Лопеш внимаваше и спаси. 

Лионел Меси премина между четирима играчи на домакините в 68-та минута в наказателното поле на Лион. Аржентинецът излезе сам срещу Лопеш, но се опита да го преодолее от много малък ъгъл и прехвърли и вратата, пращайки топката в аут. 

Филипе Коутиньо изигра перфектно ситуацията в 70-та минута. Той подаде към Луис Суарес, който стреля от чиста позиция, но не успя да намери очертанията на вратата на Антони Лопеш и стреля в аут. 

Жорди Алба пусна остър пас към Луис Суарес в наказателното поле на Лион в 74-та минута, но уругвайският футболист не успя да засече топката и тя попадна в ръцете на Антони Лопеш. 

Филипе Коутиньо нанесе много хубав удар в 76-та минута, но Лопеш демонстрира чудесен рефлекс и спаси. 

Луис Суарес намери Лионел Меси с чудесен пас в наказателното поле на Лион в 77-та минута. Аржентинецът овладя топката, но бе затворен от двама играчи на домакините и не успя да нанесе удар. След това Лео върна към Суарес, а той веднага намери Жорди Алба, който шутира, но много неточно в аут. 

Барселона продължи да доминира и да създава напрежение пред вратата на Олимпик Лион. В 86-та минута Лионел Меси подаде към Серхио Бускетс, който отправи тежък удар от границата на наказателното поле на домакините, но Антони Лопеш внимаваше и изби в корнер. 

Минута по-късно Лионел Меси комбинира с Луис Суарес, но уругваецът отново не успя да порази целта. 

Така всичко ще бъде решено на реванша на "Камп Ноу", който ще бъде на 13 март. 

Олимпик Лион – Барселона 0:0

Олимпик Лион: 1. Антони Лопеш – 14. Лео Дюбоа, 6. Марсело, 5. Джейсън Денайер, 22. Ферлан Менди – 28. Танги Ндомбеле, 8. Усем Ауар – 10. Бертран Траоре, 11. Мемфис Депай, 7. Мартен Терие – 9. Муса Дембеле

Барселона: 1. Марк-Андре тер Стеген – Нелсон Семедо, 3. Жерар Пике, 15. Клеман Ленгле, 18. Жорди Алба – 20. Серхи Роберто, 5. Серхио Бускетс, 4. Иван Ракитич – 10. Лионел Меси, 9. Луис Суарес, 11. Усман Дембеле