Бранителят на Барселона Жерар Пике демонстрира добро настроение и присъствие на духа след успеха над Олимпик Лион с 5:1 в осминафиналния реванш в Шампионската лига. Защитникът отбеляза четвъртия гол за изразителната победа, като сподели надеждите си с него да е убедил наставника си Ернесто Валверде да го сложи да играе в по-предни позиции.

При все нулевото реми от първата среща във Франция и изразителната победа на „Камп Ноу“, каталунците се класираха за четвъртфиналите на най-комерсиалната европейска клубна надпревара в Европа. Там Пике е категоричен, че лесни противници няма.

Жерар Пике

източник: БГНЕС

„Когато видях, че Луис (бел. ред. - Суарес) е изморен, казах на треньора (бел. ред. – Ернесто Валверде), че ще мина да играя по-напред. Надявам се да съм го убедил да ме сложи да играя в атака. Виждам кога имам превъзходство и пред мен се разкрива шанс да отбележа. Винаги ми е харесвало да играя в атака“, обясни с усмивка Пике.

Лео Меси отбеляза два гола за успеха, единият от дузпа, и даде две асистенции. Пике коментира и представянето на аржентинеца.

„Това, което прави Меси не е нормално. Той направи страхотен мач – два гола, две асистенции. Свърши страхотна работа“.

Запитан за това има ли предпочитание за съперник на четвъртфиналите, Пике обясни: „Когато си стигнал до четвъртфиналите, нивото е много високо. Който и да ти се падне, ще е трудно. Знаем, че ще ни е много трудно да се класираме за полуфиналите“.