Отборът на Пари Сен Жермен приема Барселона в четвъртфинален сблъсък от Шампионска лига. Двата тима се изправят един срещу друг за четвърти път в тази фаза на най-престижния европейски клубен турнир.

Двубоят е тази вечер от 22:00 часа на стадион „Парк Де Пренс” в Париж, а всичко най-интересно от него ще проследим на живо в Gong.bg.

Наставникът на парижани Луис Енрике ще се опита да отстрани бившия си тим, който изведе и до последния му засега триумф в надпреварата през 2015.

Испанският колос от своя страна спечели последните два 1/4-финални дуела, като историята никога няма да забрави невероятния обрат на каталунците в осминафиналите през сезон 2016/17, когато „блаугранас“ загуби гостуването си с 0:4, но на реванша спечели с 6:1 след драма в края.

Парижани отстраниха Барселона в последните осем на турнира през 1994/95, като при последния дуел между двата отбора – на 1/8-финалите през сезон 2020/21, бяха повече от убедителни срещу шампиона на Испания, печелейки с общ резултат 5:2.

Единственият наказан в състава на ПСЖ за първия двубой на „Парк де Пренс“ е Ашраф Хакими, докато при Барса няма такива футболисти. И в двата тима обаче има по няколко играчи, които са пред угрозата да пропуснат реванша на „Камп Ноу“ при нов жълт картон.

В последните си мачове ПСЖ направи равенство 1:1 с Клермон в Лига 1, докато Барса взе домакинството си на Лас Палмас с 1:0. За тима на Шави Ернандес, който обяви, че в края на сезона ще напусне каталунците, четвъртфиналът е много важен, тъй като отборът изостава в Ла Лига, докато ПСЖ върви към нова титла във Франция и е на финал за Купата срещу Лион.