ПСЖ приема Борусия Дортмунд в реванш от полуфиналите на Шампионска лига. Двубоят на "Парк де Пренс" е днес от 22:00 часа. На Gong.bg ще проследим най-важното от сблъсъка. 

Това ще бъде четвърти мач между двата отбора през този сезон, но най-важният. Той ще определи кой ще се класира за финала на "Уембли", а вестфалци имат аванс от 1:0 след първата среща на "Сигнал Идуна Парк". 

Тимовете бяха съперници и в груповата фаза на турнира. Тогава възпитаниците на Луис Енрике се наложиха с 2:0 във Франция. Именно успех с два гола им е необходим сега, за да играят в последния мач от турнира през този сезон. Такъв с един гол пък ще прати сблъсъка в продължения.

Преди седмица Борусия се наложи с гол на Никлас Фюлкруг. Сега всички погледи са насочени към звездата на ПСЖ Килиан Мбапе. Нападателят беше длъжник в първия мач, но сега трябва да поведе съотборниците си в последните си дни в отбора. 

"Жълто-черните" ще се опитат да се класират за финал в турнира за втори път през този век. През 2013 година воденият от Юрген Клоп отбор игра на "Уембли", където загуби от Байерн с 1:2. Сега битката за трофея отново ще бъде на стадиона в Лондон, като потенциално баварците също може да се класират за финал. 

ПСЖ за последно беше на финал през 2020 година. Тогава "принцовете" също загубиха от Байерн - с 0:1. 

Треньорът на домакините Луис Енрике няма да може да използва Люка Ернандес. Защитникът за пореден път в кариерата си скъса връзки на коляното и ще е аут за дълго време. Аут е и Преснел Кимпембе. Гостите пристигат без Рами Бенсебаини и Жулиен Дюранвил.

Главен съдия на мача е Даниеле Орсато.