В новия формат на Шампионската лига по футбол головата разлика ще бъде от ключово значение и в Барселона са щастливи от изразителната победа с 5:0 срещу швейцарския Йънг Бойс във втория кръг. В първия каталунците отстъпиха с 1:2 на Монако, но този пропуск бе заличен от отлична игра на Рафиня и две попадения на Роберт Левандовски.

"Новият формат на Шампионската лига ни задължаваше да отговорим по най-бързия начин, особено след загубата в Монако в първия мач. Това и направихме", заяви Рафиня за Movistar Plus, цитиран от агенция Ройтерс.

"Поражението от Осасуна през уикенда създаде допълнително напрежение, но отборът ни се реваншира. Гордея се с момчетата. В този формат на Шампионската лига важна е не само всяка спечелена точка, а и всеки отбелязан гол. Колкото повече, толкова по-добре", добави нападателят, който записа гол и асистенция за едно от попаденията на Левандовски.

Старши треньорът на каталунците Ханзи Флик е съгласен с Рафиня, че в новия формат головата разлика може да бъде определяща.

"Нужно ни е започваме мачовете по-добре. Трябва да играем по-динамично като отбор. Днес (във вторник - б.пр.) поне играта ни се подобряваше с всяка изминала минута. Никой не знае как точно ще се развият нещата в новия формат, но е хубаво да имаш положителна голова разлика", заяви старши треньорът на Барса за Movistar Plus.

"Много съм доволен от Рафиня, който беше на високо ниво, но един футболист не може сам да спечели мач. Най-важно е да играем като отбор. Единственият шанс Рафиня да играе добре е да получава подкрепа от съотборниците си".