В 22:00 часа тази вечер Барселона и Пари Сен Жермен ще се изправят един срещу друг на "Камп Ноу" в първа среща от 1/8-финалите в Шампионската лига. Срещата обещава да е интригуваща предвид последните сблъсъци между двата тима в турнира.

Най-запомнящият се двубой между испанския гранд и парижани беше от 1/8-финалите през 2017 година. Тогава французите спечелиха първата среща с 4:0, но в реванша каталунците направиха изключителен обрат, побеждавайки с 6:1. 

Любопитното е, че тогава един от героите за испанския тим бе Неймар, който вкара два от головете. Сега обаче бразилецът ще бъде от другата страна на барикадата в състава на ПСЖ. Той обаче ще пропусне днешната среща заради контузия.

Тези съперници се срещнаха и през сезон 2014/15, когато изиграха цели четири двубоя помежду си. Те бяха в една група "F", в която си размениха по една победа. Парижани спечелиха първия сблъсък на "Парк де Пренс" с 3:2, а след това испанците се наложиха с 3:1 на "Камп Ноу". След това жребият ги събра заедно и на 1/4-финала, като там Барса спечели и двете срещи с 3:1 в Париж и с 2:0 на свой терен.

През сезон 2012/13 Барса и ПСЖ също играха един срещу друг във фазата на 1/4-финалите. Тогава Първият двубой във Франция завърши 2:2, а втората среща в Испания също не излъчи победител - 1:1, като така Барса продължи напред заради повече голове като гост.

От всичко това личи, че Барселона винаги продължава напред, когато се срещне с ПСЖ в елиминациите. Каталунците са в период на обновяване на състава и тепърва ще има много работа докато достигнат познатото ниво. В ПСЖ също настъпиха някои промени, най-важната от които бе смяната на треньора Томас Тухел с Маурисио Почетино. Това ще бъде първи мач за аржентинския наставник начело на парижани в Шампионската лига. Той със сигурност има големи амбиции и ще иска да се докаже точно срещу каталунците.

В състава на домакините има доста отсъстващи играчи заради контузии. Филипе Коутиньо, Ансу Фати и Серхи Роберто са в лазарета и все още не са възстановени от своите травми. Жерард Пике поднови тренировки, но едва ли ще е готов за игра. Към тях трябва да прибавим и наскоро контузилите се Роналд Араухо и Мартин Брайтуайт. Това доста ограничава опциите пред треньора Роналд Куман.

В същото време и в ПСЖ проблемите не са малко. Както стана ясно, най-големият отсъстващ ще бъде звездата на тима Неймар, който е с травма в бедрото. Освен на него, треньорът Маурисио Почетино не може да разчита е на Анхел Ди Мария, Хуан Бернат и Тимъти Пембеле. Под въпрос до последно пък ще бъдат Рафиня и Колин Дагба.

Шампионска лига, 1/8-финал:

Барселона - Пари Сен Жермен

Вероятни състави:

Барселона: Тер Стеген, Дест, Мингеса, Ленгле, Алба, Де Йонг, Бускетс, Педри, Меси, Гризман, Дембеле

ПСЖ: Навас, Флоренци, Маркиньос, Кимпембе, Курзава, Гай, Верати, Паредес, Кийн, Икарди, Мбапе

Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Съдия: Бьорн Кайперс (Нидерландия)
Начало: 22:00 часа