Барселона спечели голяма победа в Париж, но каталунците не бива да се отнасят, защото им предстои реванш срещу един от най-добрите отбори в Европа, заяви старши треньорът. Неговият тим надви с 3:2 Пари Сен Жермен като гост в първи мач от четвъртфиналите на Шампионската лига по футбол.

"Това е голяма, значителна победа. Няма как да бъде по друг начин, когато печелиш като гост в елиминациите на Шампионската лига. Справихме се много добре, особено в защита и тактически. Крилата също свършиха отлична работа", заяви той, цитиран от uefa.com.

"Кубарси се представи много добре, независимо кого трябваше да пази. Педри също ни помогна много след появата си в игра. Гордея се с играта на отбора ни. Кристенсен пък се разписа от корнер, за да завърши отличното ни представяне в този мач".

Шави обаче подчерта, че все още е рано за радост, тъй като предстои и реванш в Барселона.

"Все още ни предстои да играем реванш срещу Пари Сен Жермен, който е един от най-добрите отбори в света. Трябва обаче да обърна внимание на работата, която се върши в нашата академия. Кубарси е на 17, Ламин е на 16, а в отбора ни за първа година е и Фермин. Те просто бяха готови да играят. Имаме малка преднина, извоювана с голяма победа. Сега трябва да възстановим добре", заяви Шави за TNT Sports.