Новият старши треньор на Барселона Шави Ернандес не усеща напрежение в първите си дни на поста и вместо това вижда безкрайните възможности пред себе си и отбора. Това заяви той на пресконференция преди мача от Шампионската лига срещу Бенфика.

"Не усещам напрежение, а напротив - виждам възможности. Ние сме Барса и винаги преследваме победите. Както казах, това е предизвикателство, което ми допада. Да седя тук и да си говоря обаче е лесно, а съвсем друго е какво ще покажем на терена. Срещу Еспаньол нещата изглеждаха по-добре, но Барса не е в позиция да се изтъква. И все пак имам достатъчно причини да бъда оптимист. Ако бием, продължаваме напред. Няма защо да не опитаме", заяви той.

Бившият халф на каталунците похвали феновете за сериозната посещаемост срещу Еспаньол през уикенда и призова те да подкрепят отново отбора в Шампионската лига през седмицата.

"Не бях виждал никога такова нещо, каквото видях в събота. Беше меко казано впечатляващо. Във вторник феновете ще ни бъдат нужни отново, тъй като те са част от този отбор. Атмосферата трябва да бъде такава, че футболистите да настръхват", продължи легендата на Барса.