Новият старши треньор на Барселона Шави Ернандес допусна първата си загуба начело на тима, след като в събота неговият тим отстъпи с 0:1 в домакинството си на Реал Бетис. Бившият полузащитник е убеден, че тимът му е играл добре срещу севилци, но е загубил заради липса на шанс.

„Днес не заслужавахме да загубим, но това е футболът. Понякога заслужаваш много повече и това сега е пример за такова нещо. Нужно е да създаваме повече шансове и да вкарваме, като в същото време е нужно да бъдем внимателни при придвижването на противника. Точно по тази причина загубихме. Жалко, защото заслужавахме поне една точка“, коментира Шави.

Gulliver/GettyImages
27 снимки

В сряда Барса ще гостува на Байерн Мюнхен в Шампионската лига в ключов двубой.

„Надявам се, че днешният (б.р. - вече вчерашен) негативен резултат няма да ни повлияе. В Германия ще трябва да играем като животни, за да можем да продължим напред“, каза младият треньор.

„Нужно е да доминираме в мачове като този. Трябва по-често да показваме играта от второто полувреме“, каза още Шави, който отправи и критики конкретно към Мемфис Депай, като посочи, че макар да се старае, допуска грешки, когато се озове в свободно пространство.