Пари Сен Жермен нанесе пореден тежък погром върху амбициите на Барселона в Шампионската лига, разбивайки каталунците с 4:1 в първи осминафинален мач от тазгодишното издание на елиминациоанната фаза на Шампионска лига. Резултаът беше открит от Лео Меси в 27-та минута. Мбапе изравни само минути по-късно. Мбапе беше героят, след като направи обратът пълен в 65-та минута. Мойс Кийн направи резултата 3:1 в 70-та минута. Мбапе довърши разгрома с попадение в 85-та минута. 

28 снимки

Двата тима започнаха умерено срещата, като с по един блокиран изстрел се отчетоха съответно Усман Дембеле и Килиан Мбапе. В 19-та минута дойде и първия истински шанс за един от двата тима. След грешка при изнасянето на топката на домакините Марко Верати отне кълбото и изведе Леандро Паредес, който обаче не успя да преодолее Стеген 1 на 1. 

В 26-та минута домакините успяха да спечелят дузпа. След дълга топка Френки Де Йонг беше съборен от невнимателния Левин Курзава и главният съдия Бьорн Кайперс не се поколеба да отсъди 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Лео Меси, който нямаше колебания за 1:0. 

Авансът на домакините издържа обаче едва 5 минути. След страхотна многоходова атака Верати получи в наказателното поле, намери Мбапе, който се вклини между Пике и Лангле, за да направи резултата 1:1. 

Три минути по-късно голям шанс получи и грешника Курзава. Мбапе се пребори за топката край аутлинията и намери включващия се отзад Курзава, който видя как хубавият му удар беше спасен от Тер Стеген. Интерересните положения не спряха обаче и в 37-та минута Гризман беше на сантиметри от гол след добър индивидуален рейт. 

ПСЖ продължи да е по-активен на терена и Мойс Кийн тества рефлекса на Тер Стеген отново в 39-та минута. Минута преди края на полувремето Икарди беше изключително близо до изравняване, но ударът му с глава мина встрани. 

Началото на втората част отново започна с положение за ПСЖ. След бърза атака Килиан Мбапе получи топката на около 20 метра от вратата на Стеген, стреля, но ударът премина близко до лявата греда. В 50-та минута, след нова страхотна контраатака на парижани, Мойс Кийн отправи удар, който рикошира от крак на бранител, а германският страж на домакините се отчете с перфектно спасяване. 

Темпото постепенно се успокои, а Барселона взе териториално надмощие. В 62-та минута, след продължително владеене на топката, Усман Дембеле опита удар, който беше лесен за Кейлор Навас. 

Въпреки това обаче ПСЖ взе аванса в 65-та минута. След страхотен пас зад гърба на защитата на Барса Флоренци центрира успоредно на гол линията, а след избиване на Стеген, Килиан Мбапе беше на точното място, за да вкара на празна врата за 2:1. 

Объркването в състава на домакините обаче нямаше край. В 70-та минута Леандро Паредес центрира от пряк свободен удар, а Мойс Кийн заби топката зад гърба на Тер Стеген за 3-ти път. 7

Разгромът беше оформен в 85-та минута. След поредна светкавична контраатака Килиан Мбапе беше изведен от Юлиан Дракслер и с феноменален удар от границата на наказателното поле препарира безпомощния Тер Стеген. 

Барселона - ПСЖ 1:4

1:0 - Лео Меси (27)

1:1 - Килиан Мбапе (32)

1:2 - Килиан Мбапе (65)

1:3 - Мойс Кийн (70

1:4 - Килиан Мбапе (85)

Съставите на двата тима:

Барселона: Тер Стеген, Дест, Пике, Лангле, Алба, Бускетс, Де Йонг, Педри, Гризман, Дембеле, Меси

ПСЖ: Навас, Флоренци, Маркиньос, Кимпембе, Курзава, Гай, Паредес, Верати, Кийн, Мбапе, Икарди