След спиращите дъха мачове от Шампионската лига във вторник вечер, има добра новина за феновете. А тя е, че и тази вечер те ще могат да се насладят на зрелището в най-комерсиалната футболна надпревара. 

Четири тима си подпечатаха визите за следващата фаза с изявите си във вторник, а сега има още кандидати да стигнат до елиминациите кръг по-рано. Нека видим и какво е необходимо на всеки, за да стигне до там. 

В Група Е Ливърпул и Наполи са кандидатите да продължат напред, но сега се изправят един срещу друг на "Анфийлд". Победителят се класира на 1/8-финал. А за да стигнат и двата тима до елиминациите още сега, трябва РБ Залцбург да загуби от РК Генк в другия мач. 

В Група F, определена като "Групата на смъртта" още при жребия, положението е подобно. Там Барселона посреща Борусия Дортмунд и победителят продължава напред. Ако Интер загуби в Прага от Славия, ще се прости с надеждите си за 1/8-финал. 

Група G е с изключително заплетен сценарий. Там на практика всеки тим има възможност да продължи напред. РБ Лайпциг и Лион обаче може да се класират кръг по-рано, ако спечелят срещите си съответно с Бенфика и Лион. 

В Група Н три отбора са с равен актив и борбата ще е заплетена докрай. Но победителят от Валенсия - Челси ще си гарантира място напред веднага. Колкото до двубоя Лил - Аякс, там холандците нямат право на грешка, ако искат да останат в борбата за елиминациите. 

Ето и програмата за днешния ден: 

Група Е: 

Ливърпул - Наполи 22:00

РК Генк - РБ Залцбург 22:00

Група F: 

Барселона - Борусия Дортмунд 22:00

Славия Прага - Интер 22:00

Група G: 

Зенит - Лион 19:55

РБ Лайпциг - Бенфика 22:00

Група Н: 

Валенсия - Челси 19:55

РБ Лайпциг - Бенфика 22:00