Наставникът на Интер Лучано Спалети направи интересни сравнения в начините на подготовка на двата клуба в навечерието на срещата им в Шампионската лига. Те се срещат следващата седмица на "Сан Сиро" в пряк сблъсък за първата позиция в групата. 

Спалети сподели какви тънкости е забелязал в начина, по който каталунците се настройват за двубой и е на мнение, че такъв начин на подготовка в неговия отбор е просто немислим, защото разгромът му е гарантиран. 

"Да държат топката постоянно, е нещо, с което главите на играчите на Барса са обсебени винаги. Те играят така от малки и купуват играчи, които имат същата настройка за притежанието на топката. Затова те биха имали проблеми ако играят другаде, не и в Барселона."

"Когато играхме на "Камп Ноу", питахме дали имат някакъв фитнес наблизо, за да загреем малко. Нямаха, а моите играчи ми споделиха, че в следобеда преди двубоя колегите им от Барселона дори отивали да вземат децата си от училище, чак след което, надвечер, отивали за мача на стадиона."

"Те отивали до "Камп Ноу" с колите си, забавлявали се с децата си. Ние ако се подготвяме по подобен начин за мачовете си, ще ги губим с по 0:18. Явно всичко е въпрос на психическа настройка", сподели Спалети и сподели дали иска тимът му да се изправи срещу Лео Меси, който все още не е 100% възстановен от травмата в лакътя си. 

"По-добре е да не играе срещу нас. Когато той се появи на терена, мощта на Барса се увеличава многократно", сподели Спалети и накрая обяви, че няма как да го сравняват с престоя на Моуриньо, който спечели требъл. "Тези постижения са недостижими за нас, така че не отваряйте тази тема. Има неща, които няма как да повторим", завърши специалистът.