Нападателят на Барселона Луис Суарес коментира дузпата, която бе отсъдена за каталунския клуб в осминафиналния мач реванш от Шампионската лига срещу Олимпик Лион (5:1).

В 16-та минута Шимон Марчиняк свири дузпа за Барселона, след като прецени, че Денайер е фаулирал Суарес. Ситуацията бе разгледана и с ВАР, а наказателният удар бе потвърден.

„Аз го финтирах, той падна на терена, а след това ме дестабилизира със своето влизане. След това съдията взе решението да свири дузпа“, заяви Суарес.

„В Шампионска лига трябва да бъдем предпазливи и да печелим много по-ефективно. Не трябва да допускаме такива грешки. Трябва да сме наясно и да се учим от това“, добави уругваецът.

Суарес има само 1 гол в последните мачове в Европа, но не се притеснява от това.

„Очевидно е, че целта на всеки един нападател е да вкарва голове, но аз съм по-развълнуван от факта, че Барселона се класира за четвъртфиналите на турнира. Отборът направи страхотен мач и спечелихме с увереност. Голът ще дойде. Сега е време да вдигнем глава и да продължим напред“, продължи той.

„След силното първо полувреме, което направихме бяхме сигурни, че през втората част те ще излязат да играят по коренно различен начин и ще търсят да ни вкарат гол. Попадението в нашата врата стана след изпълнение на корнер. Те се върнаха в мача и вярваха малко повече от 10 минути.“

„Ние създадохме много положения, но не успяхме да реализираме много от тях. Трябва да подобряваме играта си в тази насока“, каза още Луис Суарес.