Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде не скри своето удовлетворение от успешния старт на отбора в груповата фаза на Шампионската лига. Каталунците започнаха с убедителна победа с 4:0 срещу ПСВ Айндховен на „Камп Ноу“.

„ПСВ играе много организирано. Те притежават много опасна контраатака и ние играехме много внимателно. Това ни затрудни в създаването на опасни положения пред вратата на съперника“, коментира Валверде.

„През първото полувреме не успяхме да играем на нужното ниво, но за сметка на това през второто полувреме бяхме много по-организирани. Преднината ни от само един гол създаде известно безпокойство в играта на отбора. Второто попадение, което вкарахме окончателно реши мача. Това бе ключовият момент в срещата“, добави треньорът на Барселона.

"Това, което Меси прави, е нормално, защото постоянно го виждаме. Нямаше да е нормално, ако някой друг го правеше. От Лео обаче виждаме невероятни неща всеки ден. Голът му от фаул беше магически и много хора няма да се уморят да повтарят, че той е най-добрият", продължи наставникът на каталунците.

„Виждал съм много страхотни изпълнения от фаул, но такова, каквото направи Меси не. Той направи изключително ефективно изпълнение.“

„Артур е в състояние да играе 90 минути. Имаме много мачове и е нужно да направим ротации. Трябва да имаме опции и е хубаво, че разполагам с Артур. Истината е, че Дембеле се намира в страхотна форма. В един състав има място за всички. Имаме достатъчно мачове, които ни предстоят. Всеки ще получи възможност за изява. Тер Стеген е личност, която демонстрира във всеки мач своята висота. Коутиньо е фундаментален футболист за нашия отбор. Умтити нямаше как да избегне ситуацията, в която бе изгонен за втори жълт картон“, каза още Ернесто Валверде.