Защитникът на Барселона Самюел Умтити не крие, че се надява да се завърне в игра срещу Олимпик Лион в предстоящия първи осминафинален мач от Шампионската лига.

Французинът е извън игра вече два месеца и половина. За последно той игра в края на ноември, но заради травма в лявото коляно пропусна голяма част от мачовете на Барселона през сезона.

„За да спечелим Шампионска лига, трябва да елиминираме Лион, клуб, който го имам в сърцето си. Надявам се да взема участие в мача, който е във вторник. Искам да се срещна отново с феновете, които ме видяха как израствам. Искам отново да преживея всички това“, сподели Умтити.

Той попадна в групата от 21 футболисти на старши треньора Ернесто Валверде за срещата на „Парк ОЛ“.

„Много се радвам, че ще мога да се изправя пред клуба, в който съм тренирал, че ще имам възможност да срещна отново онези хора, които ми помогнаха да стигна до тук“, добави той.

Умтити припомни, че му е било много трудно да вземе решението да напусне Олимпик Лион през 2016 година.

Той разкри, че е оставил много приятели, а също така и семейството си.

„Без ОЛ никога нямаше да мога да подпиша с Барселона или да стигна до националния отбор на Франция. В главата ми ОЛ се свързва с всичките победи през моя живот. В края на финала на Световното първенстви си спомних за моя дебют за ОЛ и видях щастието изписано на лицето на Жан-Мишел Ола. Независимо дали играя за националния отбор на Франция или за Барселона, винаги ще представлявам Олимпик Лион“, продължи защитникът.

„Чувствам много възхищение и уважение към мен от постигнатото с националния отбор на Франция и Барселона през последните години.“

„От моя дебют като професионалист през 2012 година винаги се стремя да печеля отличия. Винаги играя с тази нагласа.“

„Лион се промени много от момента, в който аз го напуснах. Има по-малко футболисти от школата, но в същото време те са знакови играчи като Ауар и Ндомбеле. Ферлан Менди също е страхотен играч. Лион е много солиден в отбрана, а в атака има качество като Набил Фекир, Бертран Траоре, Мемфис Депай и Муса Дембеле. Бруно Женесио е свършил чудесна работа. Мисля, че Бруно е идеалният човек, който да развие проекта на Лион“, каза още Самюел Умтити.