Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се е консултирал с Джорджиньо Вайналдум преди да отправи оферта за Върджил ван Дайк. Той се превърна в най-скъпия защитник по това време, след като бе закупен за 75 милиона паунда от Саутхемптън през януари на миналата година. 28-годишншят холандец бързо показа а какво е способен и помогна на „червените“ да спечелят Шампионската лига и да завършат втори, на една точка от шампиона Манчестър Сити, във Висшата лига. Все пак Клоп се е допитал до неговия сънародник дали си заслужава неговото привличане.

„Преди още да се присъединя към Ливърпул имах среща с Юрген, по време на преговорите за моя трансфер, и той ме попита за Върджил ван Дайк“, започна Вайналдум.

„Винаги съм оценявал високо Върджил и точните ми думи към Юрген бяха, че той ще вдигне нивото на защитата. Така че не се изненадвам, че Върджил спечели наградата на УЕФА за Най-добър играч, в компанията на Лионл Меси и Кристиано Роналдо. Реално, аз очаквах той да спечели. Върджил имаше невероятен сезон. Нищо свързано с него не може да ме изненада повече.

Вайналдум не започна като титуляр в реванша с Барселона от полуфиналите на Шампионската лига, но в началото на второто полувреме влезе в игра и помогна на отбора за обрата, вкарвайки два гола. По този повод той заяви:

"С мениджъра нещата са в по-голяма или по-малка степен омраза и любов. Сигурен съм, че Клоп винаги има предвид най-добрите интереси на всеки играч в състава. Понякога обаче като футболист си толкова интензивно замесен в даден мач, а изведнъж мениджърът те погва. Понякога ти се случва да прекипиш. В моя случай – да, понякога му се ядосвам“.

„Печелейки Шампионската лига ни помага да израснем още повече. Сега знаем какво е чувството да спечелиш най-големия трофей и искаме да продължим така и да добавим още купи“, приключи холандецът.