Треньорът на Барселона Ернесто Валверде беше изключително доволен от победата с 3:1 над Борусия Дортмунд в група F на Шампионската лига. След жребия тя беше определена като "Групата на смъртта" и с основание.

Въпреки това каталунците си гарантираха излизане от нея кръг преди края и наставникът е повече от доволен от този факт. Той не спести суперлативи и за своите нападатели Лионел Меси и Луис Суарес, които макар да доближават вече Христова възраст, отново бяха във вихъра си и вече имат общо 800 гола на сметката си за Барса.

"Много неща са казани за връзката между Меси и Суарес, особено когато един от тях бележи. Добрите играчи винаги се разбират на терена. Луис и Лео се разбират перфектно, защото играят от дълго време заедно. Същото ще се случи и с Меси и Гризман след известно време. Просто трябва да дойде точният момент. Иначе какво да кажа за Меси - той е просто невероятен", заяви Валверде.

"Попаднахме в най-тежката група, но успяхме да се класираме кръг по-рано за поредна година. Страдахме доста, но тази победа значи много за нас. С изключение на последните няколко минути, смятам, че изиграхме страхотен мач", допълни наставникът.