Треньорът на Барселона Ернесто Валверде говори пред медиите преди първия четвъртфинален мач срещу Рома в Шампионската лига, в който каталунците посрещат римляните в сряда от 21.45 ч.

„Гледайки мачовете на Рома от груповата фаза, за мен не е изненада, че се класираха да тази фаза от Шампионската лига. Наблюдавам ги също и в италианското първенство. Това е един много добре нападащ отбор, който действа солидно и в защита. Ще изпитаме трудности срещу тях, за да ги преодолеем. Но ние влизаме в тези двубои с надеждата и амбицията да се класираме за полуфиналите.“

„Първият мач е на „Камп Ноу“, но в тази фаза от турнира сблъсъците не се решават след първите срещи. Наясно сме, че трябва да изиграем два много добри мача, за да се класираме за полуфиналите.

„Това, че ни сочат за фаворити, е важно само за букмйкърите и залозите. При нас нещата се решават на терена. Трябва да доминираме в срещата, а съперникът има много активни в офанзивен план флангови футболисти“, сподели Валверде.

Наставникът на Барса добави, че има шанс да включи в състава невъзстановения напълно Бускетс. Що се отнася до оставането на Иниеста в клуба и занапред, то Валверде нямал план как да го убеди, а щял да остави футболиста сам да вземе решение за бъдещето си.