Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде за пореден път засвидетелства своето доверие към Филипе Коутиньо.

Наставникът на каталунците също така каза, че всички в отбора знаят колко е важен мачът срещу Олимпик Лион.

„Не знам дали ще прибегна до вариация в системата на игра. Мисля, че 0:0 в първия мач означава, че реваншът е отворен, защото започва от 0:0. Няма фаворит и всичко може да се случи. Двубоят може да отиде и в продължение“, коментира Валверде.

„Трябва да видим какво е състоянието на Дембеле и да вземем решение. Ако той е добре, ще играе. Ако не е в състояние, няма да играе. Няма да предприемаме никакви рискове. Детайлите са важни и няма да рискуваме“, добави той.

„Нямаме никакви притеснения. Имаме дълъг разговор с футболистите преди утрешния мач. Подготвени сме да направим добър мач. Знаем, че ще имаме подкрепата на нашите привърженици“, продължи наставникът на каталунците.

„Имаме големи очаквания към Коутиньо. Имам пълно доверие в него.“

„Лион има много силни футболисти в средата на терена и атака“, допълни той.

„Зидан? Всеки ден говорим за тези неща във футбола. Ясно е, че след като отбори като Реал Мадрид и ПСЖ вече отпаднаха от турнира, трябва да бъдем много внимателни. Може да очакваме всяка една изненада. Ние оценяваме високо Олимпик Лион.“

„Всички знаем колко е важен мачът. Дали ще променя системата на игра? Имаме много възможности. Почти съм решил как ще изглеждаме в утрешния мач. Ще разберете в минутите преди мача. Желаем нашите фенове да продължат да ни подкрепят. Знаем, че ще бъдат с нас през всички 90 минути“, каза още Ернесто Валверде.