Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде заяви, че никой в отбора не мисли за требъл. Той добави, че е предпочитал каталунците да спечелят с 3:0 срещу Рома, а не с 4:1.

„Резултатът 4:1 е много важен за нас. Той струва много, защото Рома е добър отбор. Те ни затрудниха много. Добре ни пресираха. Ние бяхме доста нетърпеливи в някои моменти от мача. През второто полувреме играта бе по-отворена. Те рискуваха повече и ние ги наказахме. Мачът бе двуостър и е много важно, че ние успяхме“, коментира Валверде.

„Ако ние не бяхме агресивни и не търсехме да отбележим гол, нямаше да се стигне до тези автоголове. Във всеки случай не ме интересуват тези автоголове. Ако противникът ни бе отбелязал голове, какво щяхме да правим?“

„Бускетс ме помоли да го сменя, защото чувстваше дискомфорт и трябваше да потърсим промяната“, добави треньорът на Барселона.

„Тер Стеген направи невероятен мач. Да, допусна някои грешки, но направи феноменални спасявания“, продължи той.  

„Нямам никакви чувства за требъл, защото виждам колко много ни струва да спечелим всеки мач. Сега мисля единствено за мача срещу Леганес, който е в събота. Предпочитах да победим Рома с 3:0“, каза още Ернесто Валверде.