Ернесто Валверде, няма друг треньор в историята на Барселона, който да е започнал испанското първенство без да е допуснал поражение в първите 24 кръга. Той подобри най-доброто постижение, което се държеше от Хосеп Гуардиола от 21 поредни мача без поражение в Ла Лига, което бе постигнато през сезон 2009/10.

Със седемте победи на каталунците от миналата кампания, когато отборът бе воден от Луис Енрике, Валверде изравни рекорда на Гуардиола от 31 поредни мача без загуба в испанското първенство от сезон 2010/11.

В момента Барселона на Валверде преследва рекорда на Реал Сосиедад от 38 мача в испанското първенство без поражение, което е постигнато между 1979 и 1980 година.

Пред Валверде предстои ново предизвикателство. Той все още не познава вкуса на загубата и в мачовете от Шампионската лига, където отборът записа четири победи и две равенства в груповата фаза. По този начин през декември той се изравни с легендите Еленио Ерера и Ринус Михелс, които имат по 6 последователни мача без загуба в европейските клубни турнири начело на Барселона.

Валверде изравни рекорд на Гуардиола

Пред Валверде стои рекорда поставен от Франк Рийкард през сезон 2005/06, когато холандецът изведе Барселона до триумф в Шампионска лига без нито една загуба в 13 срещи – след 9 победи и 4 равенства.