Наставникът на Барселона Ернесто Валверде потвърди, че неговият отбор е длъжен „да преподава футбол” във всеки един мач, защитавайки своите футболисти. Изказването на треньора се приема със смесени чувства, след като воденият от него тим претърпява крушение след крушение в Шампионската лига, след като допуска безумни обрати в заключителната фаза на турнира.

„Тук, в Барса, винаги е трудно. Огромен клуб сме и това винаги ще бъде така, а причините не са една или две. Сега ще играем в мач, след като спечелихме предходния, в който имахме проблеми. Истината е, че всички отбори се нуждаят от футболни уроци, но понякога не можем да го сторим”, призна Валверде.

„Идваме от мач с Леганес и искаме да победим в Шампионската лига. Винаги има критики към нас, имаше и след Леганес, но там не е лесно да се играе. Първи сме в Ла Лига и Шампионската лига и искаме да останем на тези места”, коментира още треньорът на „блаугранас”.

Барселона посреща Борусия Дортмунд в пети мач от груповата фаза на Шампионската лига в сряда вечер.

„Нужно е да се признае, че нашият отбор играе до самия край. Хубавото е, че винаги има следващ мач, а нашият такъв е срещу Борусия. Ще опитаме да направим хората доволни. В позиция сме сами да си осигурим класирането напред, у дома ще играем и сме силен отбор. Наградата е голяма. Всички знаем, че Борусия също е силен отбор и те ще се опитат да ни наранят като гост”, добави треньорът на Барса.