Барселона завърши 1:1 с Наполи в първи 1/8-финал на Шампионската лига на „Сан Паоло“. Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер бе разочарован от представянето на каталунците и посочи петте проблема в клуба, които ще им попречат да спечелят трофея.

„Блаугранас“ започна елиминациите с равенство във враждебната обстановка в Неапол, въпреки че Антоан Грийзман реализира гол на чужд терен, който дава предимство на Барселона. Венгер не бе впечатлен от представянето на тима и очерта, че каталунците се нуждаят от подобрение в защита.

„Бих се съгласил, че Барселона не е достатъчно добър отбор, за да спечели Шампионската лига този сезон“, заяви французинът пред Bein Sport.

“Каталунците имат сходни черти с Наполи. Средно на мач отправят по 13 удара, но също така и допускат толкова в своята врата“, допълни още той.

„Спомням си Барселона, която стреляше към вратата 27 пъти, и допускаше едва два истрела по посока своята врата“, каза Венгер.

Той смята, че халфовете на Кике Сетиен също трябва да поемат отговорност в защита.

„Те печелят топката по-малко. Седят малко по-назад и не отварят пространства. Също така няма изявен реализатор от халфовата линия, който да подпомага нападателите. Нещото, което са загубили са фланговете. Нямат връзки с крилата и съответно не създават достатъчно шансове за гол“, заяви французинът.

Барселона успя да стигне до равенството през второто полувреме, след като в 30-ата минута допусна Дрис Мертенс да вкара за Наполи. Каталунският клуб ще бъде без Серхио Бускетс и Артуро Видал, които са наказани за реванша. Чилиецът получи два жълти картона в рамките на минута и бе отстранен от игра след сблъсък с Марио Руи.

Треньорът на Барселона Кике Сетиен е доволен от представянето и е уверен, че неговият тим ще победи във втория мач.