Барселона се нуждае от истински подвиг, за да осъществи обрат срещу Пари Сен Жермен в осминафиналния сблъсък от Шампионската лига.

Каталунците претърпяха изключително тежка загуба с 0:4 в Париж и задачата им изглежда невъзможна.

Може ли Барса да сътвори чудо срещу ПСЖ?

„Камп Ноу“ помни шест исторически обрата в европейските клубни турнири, които дават надежда на Барселона преди реванша срещу френския шампион.

Купа на УЕФА 1977/78: Ипсуич

Барселона губи първата среща с 0:3 в Англия, но в реванша успя да навакса пасива и постига класически успех с 3:0. Йохан Кройф отбелязва два от головете, а Карлес Рексач е автор на третото попадение. Каталунците елиминират своя съперник след изпълнение на дузпи след 3:1.

КНК 1978/79: Андерлехт

Един от най-запомнящите се обрати за Барселона. Андерлехт печели в първия мач като домакин с 3:0. Каталунците печелят реванша с 3:0 и след изпълнение на дузпи – 4:1 продължават напред в турнира.

КЕШ 1985/86: Гьотеборг

Гьотеборг печели с класическото 3:0 първата среща. Каталунците наваксват пасива в реванша и побеждават с 3:0, а след това и при дузпите с 5:4.

Шампионска лига 1993/94: Динамо Киев

Динамо Киев побеждава в първата среща с 3:1. В реванша Барселона печели с 4:1 след два гола на Бакеро и по едно попадение на Лаудруп и Куман.

Шампионска лига 1999/00: Челси

Челси печели първата среща в Лондон с 3:1. На реванша на „Камп Ноу“ воденият от Луис ван Гаал отбор стига до победа с 3:1 в редовното време и праща мача в продължения. Головете в 90-те минути отбелязват Ривалдо, Луиш Фиго и Дани. В продълженията каталунците отбелязват още две попадения чрез Ривалдо и Патрик Клуйверт.

Шампионска лига 2012/13: Милан

Милан печели първата среща на „Сан Сиро“ с 2:0. На реванша отборът на Барселона воден от Тито Виланова и Жорди Роура постига успех с 4:0 след два гола на Лионел Меси, Давид Вия и Жорди Алба.