Мексиканският нападател Карлос Вела говори за възможността да премине в Барселона. Играчът на ФК Лос Анджелис бе свързван с трансфер на „Камп Ноу“, но каталунците се отказаха от него, а причинита за това са някои финансовите разминавания и претенциите на агента на футболиста.

„Това са проблеми между клубовете и агентите. Аз съм отпочинал и готов да работя усилено по време на подготовката на отбора. За мен е най-важно да бъда щастлив. Ще видим какво ще стане в бъдеще. Аз съм играч на ФК Лос Анджелис. Знам за спекулациите за трансфер в Барселона…Всичко е много хубаво. Каквото има да става, ще се случи. Аз съм щастлив, защото в ЛА ми харесва“, коментира Вела.

Според информациите в испанската преса, каталунците са се отказали от привличането на мексиканския футболист заради високите финансови претенции, които агентът му е имал. Той е искал да получи много сериозна комисионна, а от Барселона не са се съгласили на подобно нещо.

Освен това заплатата на играча също е била пролем за „блаугранас“.

Друга причина Барселона да се откаже от Вела е това, че той не е играл в официален мач от много дълго време насам. Каталунците също така са взели предвид и лошата дисциплина на играча.