Двама от най-скъпите футболисти в историята на Барселона Антоан Гризман и Филипе Коутиньо имат почти еднакви показатели в началния си етап от престоя им в каталунската столица. Испанското издание „Marca“ сравнява първия и единствен пълен сезон на бразилеца с началния такъв на френския стрелец.

Коутиньо пристигна на „Камп Ноу“ през януари през 2018, но това лято беше пратен под наем в Байерн Мюнхен. В изиграните от Барса 11 мача в Ла Лига и три в Шампионската лига Гризман е записал 1047 минунти, като за сравнение бразилецът е регистрирал в същия период 1080 минути.

За този период от време и двамата са вкарали по четири гола и са се отличи с по три асистенции. От Гризман със сигурност се очаква да допринесе повече за атаката на „каталунците“.

Срещу Леванте французинът показа, че може да играе добре в защита, а за това говори и статистиката му от началото на сезона: 34 отнети топки. За същия етап от миналия сезон Коутиньо е записал 32. Относно броя отправени удари бразилецът е превъзхождал французина - 21 срещу 17.