Официалният акаунт на немския РБ Лайпциг в „Twitter“ не прие твърде любезно твърденията, че тения защитник Даю Упамекано може да бъде продаден в Тотнъм през летния трансферен прозорец. Упамекано се утвърди като един от най-добрите централни защитници в Бундеслигата, след като се присъедини към Лайцпиг през 2017 година, а „шпорите“ са в ожесточена битка с Арсенал и Барселона за подписа на 21-годишния французин.

Според информациите в Германия Упамекано има намерение да напусне Лайпциг преди началото на следващия сезон, а германският тим се подготвя да изслуша оферти от заинтересованите страни през следващите седмици и месеци.

Въпреки това, изглежда, че администраторът на страницата РБ Лайпциг в „Twitter“ не е приел добре, че дните на Упамекано в клуба могат да бъдат преброени и отговори на съобщение на фен на Тотнъм. Администраторът сподели снимка на младия Упамекано и подтикна последователите на тима да отгатнат кой играч е на снимката, като попита привържениците: „Кой е това?“.

Фенът на Тотнъм „@Richie469“ отговори: „Бъдещ играч на „шпорите“, на което Лайпциг отговори: „Шпорите и бъдеще…? Това няма смисъл ... “

Моментално феновете на Арсенал щурмуваха „туита“ със собствени закачки.

Само преди по-малко от месец немският тим изхвърли лондончани от Шампионската лига след като ги победи с общ резултат от 4:0 на 1/8-финалите в турнира.

Наскоро самият Упамекано настоя, че ще мисли върху бъдещето си след края на сезона.

„Чувствам се много добре в РБ Лайпциг. Харесвам съотборниците си, персонала и клуба. За момента все още съм имам договор до 2021 година. Ще трябва да продължа да тренирам и да играя мачове. Въпреки че знам, че има клубове, които ме искат, това е сигурно, държа се здраво стъпил на земята. Ще обсъдя бъдещето си в края на сезона с моите агенти и семейството ми“, каза преди месец Упамекано пред „Foot Mercato“.