Спортният директор на Барселона Ерик Абидал заяви, че клубът може само да чака относно решението на футболиста на Аякс Френки Де Йонг.

21-годишният футболист се очаква в следващите дни да обяви своето решение къде ще продължи кариерата си.

„Той знае, че много отбори проявяват интерес към него и трябва да вземе своето решение. Ние само може да чакаме, както всички останали“, коментира Абидал.

„Свършихме много работа, всички тези пътувания до Амстердам, но не може да коментираме всичко.“

„До този момент, в който подписахме с Боатенг отхвърлихме много варианти. Това е дълъг процес. Първо очаквахме решението на Мунир. Съществуваше възможност той да поднови своя договор. След това говорихме с много агенти и футболисти. Търсихме най-подходящия играч, който отговаря на възможно най-много от нашите изисквания. Искахме играч с капацитет и опит. Обсъдихме много имена, но Принс е футболистът, на който се спряхме“, добави спортният директор на Барселона.

„Никога нищо не се знае. Работим усилено и има решения, които се взимат от треньора. Ние сме доволни от състава, с който разполагаме, но винаги има възможности, които съществуват пред нас. Всеки един играч може да остане или да си тръгне. Съществуват всички сценарии“, каза още Ерик Абидал.