Агентът на Йери Мина и негов чичо – Жаир отрече, че Бока Хуниорс е отправил оферта към Барселона за колумбийския футболист.

Желанието на 23-годишния футболист е да остане в Барселона или да продължи да играе в Европа.

„Наясно сме, че Бока Хуниорс е много голям отбор, но желанието на Йери е да остане да играе в Европа. Това е нашата идея“, коментира Жаир Мина.

Според специалиста по трансфери Джанлука Ди Марцио аржентинският гранд е готов да плати пет милиона евро, за да вземе колумбийския национал под наем за един сезон, с опция за закупуване на стойност 10 милиона евро.

От Барселона отрекоха да са получавали оферта от Бока Хуниорс за Мина.

Каталунците платиха 11,8 милиона евро през януари на Палмейрас за колумбийския национал.

Както е известно, Мина публично изрази своето недоволство от малкото игрови минути, които получи на стадион "Ноу Камп" през пролетта.

Според медиите в Испания авторът на три гола за родината си на Мондиал 2018 е ядосал шефовете си в Барселона, които не останали доволни от факта, че той е започнал да говори след силното първенство, което изигра.

Привличането на Клемен Ленгле означава, че Барса почти сигурно ще се раздели с един централен защитник. Доскоро се смяташе, че това ще бъде Томас Вермаелен заради честите травми, които той получава. Твърде вероятно е обаче белгиецът да бъде оставен и вместо него да бъде разкаран непокорния Йери.

Вермаелен има договор само за още един сезон и ще навърши 33 години през ноември. Той обаче не заема квота за играч извън Европесйкия съюз, а освен това е предпочитана резерва от треньора Ернесто Валверде.