Агентът на Филипе Коутиньо – Киа Джорабчиан, и изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге обясниха до голяма степен какво се е случвало зад кулисите, за да стане възможно преминаването на бразилския плеймейкър под наем от Барселона в германския гранд.

27-годишният играч реши да смени обстановката, след като не оправда очакванията към себе си, които бяха логични предвид факта, че сделката за 160 милиона евро с  Ливърпул го превърна в най-скъпата покупка в историята на Барса. Интерес към южноамериканеца от Висшата лига не липсваше, но бившият му тим рано излезе от играта, а другите варианти пред него бяха Арсенал и Манчестър Юнайтед.

„Манчестър Юнайтед е велик клуб, аз имам клиенти там и храня огромно уважение към тях, но колкото до Филипе, щеше да бъде екстремно труден, направо невъзможен трансфер”, призна Джорабчиан. „Ще му бъде много трудно да играе за който и да е от преките конкуренти на Ливърпул, защото той изпитва много силна връзка с този тим. Неговото време там беше фантастично. Ще му бъде трудно да отиде в директен съперник.”

„Всеки път, когато говорехме по този въпрос, имахме един и същи разговор – той заяви, че му би било трудно да заиграе в друг тим от Висшата лига”, добави агентът.

В същото време босът на Байерн Карл-Хайнц Румениге в интервю пред клубната страница посочи добрите взаимоотношения с Барса като основата за цялата сделка. „Работихме по трансфера на Филипе от доста време и сме доволни, че успяхме да го финализираме. Изказвам специални благодарности на президента на Барселона Хосеп Бартомеу, с когото имаме много добри и приятелски взаимоотношения. Коутиньо е глобална звезда и нашите фенове ще бъдат въодушевени”, добави Румениге.