Ръководството на Арсена стартира преговорите по привличането на халфа Андре Гомеш от Барселона. Не е изключено обаче лондончани да имат конкуренция за подписа на португалския национал в лицето на местния враг Тотнъм.

Вестник „Дейли Мирър” се позовава на анонимни източници от Франция, когато твърди, че мениджърът на „топчиите” Унай Емери е повече от съгласен 24-годишният Гомеш да пристигне на „Емиратс”. Бившият ас на Валенсия така и не успя да се наложи на „Камп Ноу”, като не се радва и на особена симпатия от страна на феновете.

Според испанските медии Гомеш попада в списъка с играчи, които Барселона ще опитат да продаде или разкара по един или друг начин. Показателно е, че играчът, който в край на месеца ще навърши 25 години, остана извън състава за предсезонното турне на „каталунците”.

Дотук Арсенал привлече вече 5-има нови играчи. Десният бек Щефан Лихтщайнер пристигна със свободен трансфер от Ювентус, а клубът брои 20-22 милиона паунда за вратаря на Байер Леверкузен Бернд Лено. Освен тях в Лондон акостираха още централният бранител Сократис Папастатопулос и халфовете Лукс Торейра и Матео Гендузи.