Лидерът в английската Висша лига – Арсенал, може да привлече защитника на Барселона Ерик Гарсия през лятото. „Артилеристите“ са на път да спечелят титлата във Висшата лига, а след силния сезон мениджърът Микел Артета е решен да добави още дълбочина в отбора, за да може догодина да се бори на всички фронтове.

Една от зоните, които той иска да подсили е защитата и затова е насочил поглед към испанския национал, твърди Mundo Deportivo. 22-годишният Гарсия позагуби титулярното си място в Барса през този сезон, като е записал едва 21 мача във всички турнири. На „Камп Ноу“ вече се заговори, че той е един от играчите, които може да бъдат продадени през лятото, за да се балансира бюджета на клуба, а в Арсенал следят внимателно случващото се и са готови да се възползват от ситуацията.

Друго предимство на Ерик Гарсия е, че той познава добре обстановката във Висшата лига, след като премина през школата на Манчестър Сити и дори записа 35 мача за „гражданите“, преди през 2021-а година да се завърне в Барса. Макар да е сравнително млад, бранителят вече натрупа доста опит, като има и 19 мача за националния отбор на Испания.