Отборът на Арсенал води преговори с испанския шампион Барселона за трансфера на своя втори вратар Нето. „Артилеристите“ са на пазара за нов вратар, след като титуляра Бернд Лено е аут за близо година. Той получи сериозна контузия на коляното при загубата на Арсенал с 1:2 от Брайтън в събота.

В момента Микел Артета има само Емилиано Мартинес. Каталунският „Sport“ съобщава, че Арсенал вече е започнал преговори с Барселона за потенциална сделка за Нето и има желание да подпише с 30-годишния страж под наем с опция за откупуване.

Барселона обаче не желаят да приемат тези условия и изискват трансферна такса в размер на 20 милиона евро (18,6 милиона паунда) за бразилския вратар. Барса подписа с Нето от Валенсия за първоначална такса от 26 милиона евро миналия юни плюс 9 милиона евро бонуси.

Бразилският вратар обаче не може да се пребори с титуляра Марк-Андре Тер Стеген на „Камп Ноу“ и има само четири участия във всички състезания през този сезон. Нето също е играл за Фиорентина и Ювентус, преди да се присъедини към Валенсия през 2017 година.

Арсенал също е свързан с вратаря на Манчестър Сити Клаудио Браво, който е работил заедно с Артета, докато двамата бяха заедно в английския шампион.