Футболистът на Гремио Артур Мело е ключът към ускоряването на цялата операция по постигането на споразумение между бразилския клуб и Барселона относно сделката за неговия трансфер.

Артур изигра ключова роля, за да може Барселона бързо да приключи преговорите с Гремио за подписването на споразумението относно трансфера на играча. Футболистът има огромно желание да играе за каталунците и постави всички свои лични желания на страна, за да може да се осъществи операцията.

21-годишният футболист се отказа от 20% от трансфера. Тази клауза бе вписана в договора му с Гремио.

За да се намали трансферната му цена, футболистът няма да получи тази сума и цялото плащане, което ще бъде извършено от страна на Барселона ще отиде в Гремио и инвестиционния фонд, които държат проценти от правата на играча.

Барселона ще плати 30 милиона евро за трансфера на Артур, като 80% от сумата ще постъпи в хазната на Гремио, а останалите 20% ще бъдат прибрани от инвеститорската група „Селсо Риго“.

Сделката вече официално бе потвърдена и двата клуба, а плащането по нея трябва да бъде осъществено през юли. Артур ще акостира на „Камп Ноу“ от 1 януари 2019 година. Договорът му с Барселона ще бъде за срок от пет години.

Официално: Барселона договори “новия Шави“